Wat is vitaliteit?

 In Uncategorized

Vitaliteit is meer leven

Vitaliteit is meer leven en dat is lastig als je vooral onder de denkbeeldige streept (afgebeeld) leeft. De zaken onder de streep zijn stressoren, die je in eerste instantie niet eens zal ervaren als stress. Hoe meer van deze stressoren, hoe meer je bezig bent met overleven, des te moeilijker is het om richting te geven aan je leven en op koers te blijven.

 

 

Wat doet een vitaliteitscoach?

Meer uit het leven halen betekent het kunnen stellen en nastreven van doelen. Een vitaliteitscoach, die werkt met gezonde mensen, is getraind om daarbij te assisteren, omdat ontdekken wat je echt wilt, niet zo heel gemakkelijk is in een wereld vol conflicterende boodschappen. Het kan betekenen dat je succesvoller wil worden, eindelijk die wereldreis wil maken, die promotie krijgen, aan je gezondheid werken, niet meer bang willen zijn wat anderen van je denken, toch (weer) gaan studeren, een betere ouder zijn of de wereld tot een betere plaats maken. Weten wat je echt wilt is dan belangrijk, aangezien dit soort zaken nastreven veel energie kosten, fysiek en emotioneel pijnlijk en beangstigend kunnen zijn. Het valt niet mee en het is je lichaam, je brein en je geest die in opstand komen tegen de verandering. De vitaliteitscoach traint je om te voorkomen dat deze obstakels, die bedoeld zijn om je alert te houden, je gaan verlammen. Je leert betere keuzes maken en leert vaardigheden aan die bij jou passen, die je helpen om dit soort stressoren te managen, zodat je op koers blijft. Een vitaliteitscoach werkt daarbij biopsychosociaal en weet veel van het menselijk lichaam, de psychologie van motivatie en doelen behalen en houdt rekening met de impact van de omgeving. Bij een vitaliteitscoach kun je klankborden, advies krijgen en getraind worden om belangrijke levensdoelen op privé of zakelijk gebied, na te streven.

 

De vitaliteitscoach helpt om te bepalen wat je nu echt wilt. De volgende stap is natuurlijk het nastreven ervan en ook al ben je er bang voor, kun je de energie er niet voor opbrengen en kan het pijnlijk worden, dan kan kennis van het lichaam, het brein en de psychologie van motivatie en doelen behalen, ervoor zorgen dat je op koers blijft.

Bron: Chivo

Recent Posts